Изберете страница

Искате да

организирате концерт?

Какви са условията на вашия клуб?

Фабрика Автономия не е музикален клуб. Никога не организираме концерт, прожекция или арт събитие за печалба. Всеки работи като доброволен активист и никой не получава заплащане за това.

По тези причини не можем да гарантираме хонорар на никой изпълнител. Разбира се, артистите могат да вземат цялата събрана сума от буркана за дарения, разчитайки на подкрепата на своите фенове + осигурена веган храна и няколко питиета преди и по време на концерта.

Нямаме никакво желание да подкрепяме комерсиалната музика, особено ако текстовете и посланието нямат връзка с нашите принципи. Очакваме всички изпълнители да са се запознали с нашите принципи преди да предложат събитие.

Без комерсиална музика

Целта на нашето пространство е да даде пространство за независими артисти, които творят на принципите на DIY (Направи си сам) и гледат на музиката и изкуството като средство за социална промяна и овластяване на индивидите и общности, а не средство за печелене на пари.

Prix Libre (Свободна цена)

На всички наши концерти има буркан, в който всеки може да остави дарение. Всички събрани пари в буркана отиват директно за изпълнителите. Принципът Prix Libre (Свободна цена) не означава безплатен вход, а че всеки сам преценява с каква сума да подкрепи изпълнителите.

Предложения за събития

За да бъде одобрен един концерт, предложението трябва да бъде обсъдено и одобрено от седмична среща на колектива. Възможно е да ви откажем за определена дата веднага, ако на същата дата има друго събитие или смятаме, че не се вписвате в концепцията на мястото. Това не значи нищо лично против вас, просто може би има по-подходящи места, където да направите концерт.

Използване на мястото

Фабрика Автономия споделя принципите на DIY философията и не работи като комерсиално място за провеждане на концерти. 

 

 

Какво да си нося?

Фабрика Автономия разполага с централно озвучение, пулт, пълен сет барабани, микрофони и стойки. Барабанистите задължително трябва да си носят собствени педали за каса и чинели. Китаристите трябва да си носят собствени инструменти, китарни усилватели и глави. Носете си и всякакви други неща като тунери, допълнителни саундкарти и пр.

Саундчек

Молим всички изпълнители да идват в предварително уговорения час, за да може да нагласим сцената и настроим техниката. Не разполагаме с професионален саунд енжинер, но доброволци от нашия колектив помагат с настройването на звука. Надяваме се обаче всички изпълители да са достатъчно грамотни сами да си настроят звука, който желаят да постигнат.

Техника и използване на мястото

В pdf документа долу можете да намерите пълен списък с техниката, с която Фабрика Автономия в момента разполага за използване от музиканти и организатори на събития. (PDF файлът още не е активен)