Изберете страница

Събития във Фабрика Автономия

08 април 2021

18:00

Фабрика Автономия

Кино за Деня на Ромите +Q&A / Cinema for Romani Day +Q&A

⚠️ Това събитие ще се проведе НА ЖИВО И ОНЛАЙН по едно и също време.
По случай Международният ден на ромите (8 април), ще се съберем да отпразнуваме ромската култура и да обърнем внимание на дълбокият расизъм, част от българските съзнания и институции. Ще гледаме КЕЙМБРИДЖ (2015, 64 мин, документален, с английски субтитри). След прожекцията ще имаме дискусия, заедно с една от героините, Принцеса.
Северозападна България е най-бедният район в цяла Европа. Но точно там, на брега на Дунав, в село Долни Цибър се наблюдава културен феномен – 90% от жителите са роми със сериозен и реален стремеж към образование, заради което селото получава прозвището „Ромския Кеймбридж“. Филмът проследява една година от живота в селото.

10 април 2021

Фабрика Автономия

Plant the revolution: засаждане в Малката Градинка

На 10 април в колективът на Малката Градина ви кани отново да прекараме заедно деня в градинарство. Носете си разсадите 🙂
Пишете ни на malkatagradina@protonmail.com

15 април 2021

18:30

Фабрика Автономия

Седмично кино: The Edukators

Още инфо скоро!

17 април 2021

16:00

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия на 4 години!

Още инфо скоро!
 
Средата на април Фабрика Автономия става на 4 години! Въпреки че последната една година беше много трудна за нас (както и за всички вас вероятно), ние все още сме тук и нямаме намерение да спираме и да се отказваме.
 
Елате на 17ти април (събота) след 16:00, за да пием по чаша вино или чай за наше и ваше здраве на фона на борбена и бунтовна музика, да разгледате изложбата и да вземете участие в интересния неаукцион, който сме подготвили.
 
По време на събитието ще се спазват всички актуални противоепидемични мерки!