Изберете страница

Събития във Фабрика Автономия

14 август 2020

20:30

Фабрика Автономия

ЛЯТНО КИНО: Latcho Drom / На добър път (1993)

Latcho Drom („На добър път“) е Френски документален филм от 1993, режисиран и написан от Тони Гатлиф. Филмът е за пътуването на романи хората от северозападна Индия до Испания, и се състои предимно от музика. Има много малко диалог и субтитри; превежда се колкото да се разбере основното значение на песен или разговор. Филмът започва в пустинята Тар в Северна Индия и завършва в Испания, минавайки през Египет, Турция, Румъния, Унгария, Словакия и Франция.

Обявяваме тази прожекция днес, на 2ри август – Ден на възпоменание на ромския холокост. Почитаме жертвите на ромския геноцид (Пораймос), който е извършен срещу ромския народ от нацистка Германия и техни съюзници по време на Втората световна война. През нощта на 2 срещу 3 август 1944 г. в концентрационния лагер в Аушвиц са убити 2897 роми, предимно жени, деца и възрастни хора. Общият брой на романи хората, убити при геноцида, се изчислява на 220 000 – 500 000.

Вход свободен, както винаги. Даренията ви са добре дошли и ще направят възможни още такива събития.

25 септември 2020

20:00

DIY Conspiracy

Old Punx Fight Back: Vivisektio, Dishumanity, Razgruha (Live)

Основани през далечната 1983 г., Vivisektio са суров политически хардкор пънк от Окосломполо, покрито с ледове село с около 400 жители във финландската част на Лапландия. Една от най-севрните пънк банди в света! На 25 септември се надяваме да ги видим за първи път в София в компанията на сръбските d-beat/кръст машини Dishumanity и родните Razgruha.