Изберете страница

Събития във Фабрика Автономия

29 октомври 2020

19:30

Фабрика Автономия

Социалната екология и освобождение на животните: разговор с Дейтън Мартиндейл

ОНЛАЙН СЪБИТИЕ

или Човешкото превъзходство също е йерархия
– Разговор с Дейтън Мартиндейл

Мъри Букчин и други социални еколози свършиха ценна работа, свързвайки потисничеството на хората с експлоатацията на останалата част от природата. Въпреки това, специфичното положение на нечовешките животни често се пренебрегва. Комбинирайки етиката на социалната екология с най-новите научни знания в поведението и познанието за животните, можем да видим, че освобождението на животните трябва да бъде неразделна част от нашата борба срещу йерархията и да започнем да прилагаме политики отдолу нагоре, изградени върху разширяването на свободата за всички живи същества.

Дейтън Мартиндейл е журналист на свободна практика и бивш асоциран редактор на In These Times. Темите, които засяга в своите текстове са социална екология, политика и наука. Негови материали са публикувани в журнала за социална екология Harbinger, Boston Review, Earth Island Journal и The Next System Project.

Събитието ще бъде онлайн с превод на български език. В коментарите ще може да зададете своите въпроси, на които Дейтън ще отговори след своята презентация.

30 октомври 2020

18:30

Феминистка библиотека, Студентско общество за равенство при СУ, Фабрика Автономия

КРЪЖОК: дискусия за „В като Вагина“

На 30.10. (петък) в 18:30 ч. от КРЪЖОК ви каним във Фабрика Автономия, за да си поговорим за изключително нашумялата напоследък книжка „В като Вагина“ и темите, които повдига в съдържанието си, но и в обществото ни днес.
Цялата книга може да прочетете тук: https://vaginamatters.org/knigata

КРЪЖОК е дискусионен клуб за теми, свързани с равенството, разглеждани през кино и литература. Ще се събираме два пъти в месеца*, за да коментираме колективно избран филм или текст, свързан с борбите за полово равенство в България и по света, както и как те са свързани с нашите реалности и преживявания днес.
(*всяка дата за следваща среща се избира на място от присъстващите или онлайн във затворената група)

NB: Ние вярваме, че трябва да бъдем отговорни и солидарни един към друг и поради пандемичните условия местата за прожекциите и дискусиите са ограничени. Молим да заявите участие като ни пишете до 24 часа по-рано. Носенето на правилно поставени маски ще бъде задължително по време на събитията.

31 октомври 2020

17:00

Violetki Collective, Фабрика Автономия

ANTIFAshion sHOW: yOUR pARENTS’ wORST niGHTMARE

🎃ТОЗИ ХЕЛОУИН🎃 ще се впуснем в дълбините на най-голементе кошмари на родителите ни. Елате за една вечер пълна с ексцентричност и грандиозна гротескност, в която ще отречем хетеронормативните патриархални норми и ще предизвикаме и преформулираме естетиката. Липсата на опит и умения няма да бъде порицавана и всички тела, форми, размери, цветове и таланти са на почит! Заедно ще творим, разменяме дрехи, подкрепяме местни дизайнери, ще завземем подиума и ще танцуваме! За да се включите се свържете с нас в инстаграм @violetkicollective или по мейл violetkicollective@protonmail.com 🌷

17:00 РАБОТИЛНИЦИ
21:00 ОБМЕН НА ДРЕХИ / Подкрепа на местните DIY дизайнери

❗❗❗ КОВИД-19 безопасност
😷 Носенето на маска, спазването на дистанция и използването на дезинфектант са понякога трудни, но важни начини да практикуваме солидарност. Ще бъдем в намален капацитет поради пандемията, поради което ви молим да попълните формуляра предварително, ако желаете да се присъедините към нас.

1 ноември 2020

12:30

Фабрика Автономия

Queer Life Drawing / Куиър Рисуване

Куиър идентичностите са красиви и безкрайни. Заедно ще изследваме какво е да си куиър за всеки един от нас.

Ще отпразнуваме всички форми, размери, способности и цветове на тялото! Моделите могат да бъдат облечени както искат или съблечени (18+), колкото искат. Ако модел ви помоли да ги видите по определен начин (пример е джендърът им или липсата на такъв), уважавайте ги и разширете перспективата си.

Умението тук няма значение, насърчаваме самоизразяването и експериментирането. Всеки е учител, всеки е ученик и всеки е добре дошъл да участва. Донесете вашите арт материали и донесете повече, ако искате да споделите. И да нямате такива, ще има достатъчно за всички.

Вход свободен, както винаги. Всички дарения отиват за моделите. Всичко, което оставите на бара, отива към наема на Фабрика – всички сме доброволци и не правим печалба.

❗❗❗ КОВИД-19: Молим ви да бъдете отговорни и да пазите хората около вас, носейки маска по време на събитието! Ще предоставим дезинфектант и ви насърчаваме да практикувате физическо дистанциране и социална солидарност.

1 ноември 2020

15:00

Фабрика Автономия

Experimental Dance с Ира в „Автономия“

:{{{ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ТАНЦ}}}:
◇Кога: Неделя 25ти и 1ви – 15:00-17:00
◇Къде: „Фабрика Автономия“ – бул. Ген. Тотлебен 34.
◇Вход Свободен – Дарения по желание

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ТАНЦ е:
*Свобода на Себеизразяване, ЕКZпРе$$иЯ !!
*Пътуване в Неизвестността, отвъд комфортна зона …
*Неочаквани открития на нови движения и таланти !