Изберете страница

Събития във Фабрика Автономия

20 октомври 2021

19:00

Фабрика Автономия

Общностна подкрепа: правим и споделяме билкови тинктури (Online Event)

ЛИНК ЗА ОНЛАЙН СЪБИТИЕТО -> https://meet.jit.si/Autonomousherbalists

Здравето е право, а не привилегия!

Живеейки в настоящия свят, общностната подкрепа се оказва една от най-силните съпротиви на капиталистическата епидемия. Нека се погрижим за себе си и за другите около нас с помощта на природата, а именно чрез съвместно правене на билкови тинктури.

Тинктурите са билкови екстракти, основно на алкохолна основа, но не само. Голямо предимство е, че са силно концентрирани на полезните вещества от съответните билки. Подходящи са за превенция и за лечение.

Ако има конкретни болежки и/или състояния, за които желаете да си сътворите тинктура – пишете с въпроси, ще се постараем да помогнем.

ВАЖНО: алергичните реакции към билки не са най-често срещаните, но въпреки това е добре да сте наясно дали имате такива. В този сайт можете да откриете начин за тестване за алергия към билки: https://growingupherbal.com/test-herbs-for-allergic-reactions/ . Приемът на билки за лечение под каквато и да е форма е препоръчително да се прави след консултация със специалист в областта, особено ако се приемат лекарства.

Ще се намерим онлайн в Jitsi (https://meet.jit.si/Autonomousherbalists), а всеки нека си подготви желаните билки, алкохолен менструум (средата, в която ще потопим билките) около 40 градуса, малки бурканчета (100-200 милилитра) и хартиено тиксо или нещо, с което да надписваме бурканчетата. Лесно е, приятно е, полезно е! Срещата ни е в сряда, 20.10., 18:30.

До скорошни билкови срещи!