Изберете страница

Събития във Фабрика Автономия

21 февруари 2021

19:00

Фабрика Автономия

КИНО: Ромски Приказки / CINEMA: Gypsy Tales

⚠️ Трябва да ни пишете, ако искате за запазите място за това свободно събитие.
 
Историята на анимационната поредица Cigánymesék / Ромски* Приказки стартира през 2013 г. в унгарското студио Kecskemétfilm. Артистите представят ромски митове и устно наследство, като същевременно илюстрират традиция със съвременно изкуство чрез своите различни умения, сливайки рисунки, картини и традиционна музика.
👹 Ромката и Дяволът (2014)
🧚‍♂️ Доя, Ромската Фея (2015)
⛺ Кало, Ромското Момче (2015)
🧙 Как Бе Създаден Мъжът? (2017)
По 7.5 минути, с дискусии между тях. Български + английски субтитри. Това събитие е подходящо за семейства 👩‍👩‍👦
*Забележка от организаторите: Думата „gypsy“ сме написали само в заглавия и описания, използвани от създателите на филмите. Тя (заедно с регионалните ѝ вариации като „ц*гани“) е дума с дълга и расистка история, често използвана срещу ромите. В преводите ни на български сме използвали „ром/и“.
⚠️ Възобновихме физически събирания, но пандемията все още продължава, така че ограничаваме участниците до 15 души. За да запазите места, трябва да изпратите съобщение на страницата Фабрика Автономия (има бутон под това описание). Разбира се, ще бъдат осигурени хигиенни продукти, а маските са задължителни.

27 февруари 2021

13:00

Фабрика Автономия

Засади революцията!

⚡Трябва да ни пишете, ако искате за запазите място за това свободно събитие!
 
🥦Хайде заедно да засадим революцията! Ще споделим материали (почва, контейнерче, семена, вода), с помощта на които всеки присъстващ ще може да си засади семена, които да си вземе вкъщи и да ги обгрижва.
Споделяме покана към всички после да ги засадите в автономната градина, която е близо до Фабрика Автономия, част от разрастващото се движение на градско градинарство в София.
🍏Храната, до която имаме достъп често не е добита по етичен начин, нито е питателна за нас. Освен да си посадим революция, ще имаме възможност и да поговорим за потисничеството чрез храна, гледайки няколко кратки видеа, които се надяваме да разпалят дискусия.
⚡Започнахме отново със събиранията на живо, но тъй като пандемията продължава, капацитетът на участниците е 15, за всеобща безопасност.
⚡Моля пратете съобщение на страницата на Фабрика Автономия, за да потвърдите присъствието си и да запазим място и материали.
⚡Ще споделим дезинфектанти, а носенето на маските, когато сме вътре е задължително.
До скоро!