Изберете страница

Събития във Фабрика Автономия

25 август 2022

18:30

Фабрика Автономия

Организиране за справедливост към мигрантите в Канада

Заповядайте на презентация и дискусия, водена от Стефан Христов, която ще се съсредоточи върху опита от извършването на работа по организиране на справедливост за мигранти на първа линия в контекста на канадската национална държава. Този семинар ще бъде възможност за трансграничен обмен, за споделяне на тактики, стратегии и изграждане на връзки между автономни движения за трансформираща промяна, които са ангажирани със свят, в който никой не е нелегален.

На този семинар в София ще има възможност да чуете за организационния опит на Стефан в рамките на мрежите за организиране на справедливост за мигранти в Turtle Island (Северна Америка). Също така това събитие ще включва участието на пряко засегнати мигранти в България, които преживяват системното насилие на границите.

Стефан Христов ще говори за 20 години организиране в контекста на Канада, описвайки кампаниите с големи групи хора без документи, по-специално действията + кампаниите на Комитета за действие за алжирци без статут, Коалицията срещу депортирането на палестински бежанци (включително палестински семейства, които са взели убежище в местните църкви) и основаването на мрежата за действие „Никой не е нелегален“ в Канада. Тези кампании се проведоха в рамките на усилията за изграждане на интерсекционални борби, които заемат присъща антиколониална позиция, която също така присъщо работи за подкрепа на местните общности, борещи се срещу структурното насилие на канадската колониална държава.

3 септември 2022

20:00

Фабрика Автономия

Live: Maze Hunters & TBA

More info soon…

10 септември 2022

20:00

Фабрика Автономия

Live: Psevdoprofites (GR) & TBA

More info soon…

21 септември 2022

20:00

Фабрика Автономия

DIY Grind: Greia (SLO), Razgruha, Facepalm Death

🔥 Greia – death grind, Slovenia
https://greia.bandcamp.com/

🔥 Razgruha – grindcore, Sofia
https://razgruha.bandcamp.com/

🔥 Facepalm Death – stoner grind, Sofia
https://facepalmdeath.bandcamp.com/

Входът отново е свободно дарение
PRIX LIBRE