Изберете страница

Събития във Фабрика Автономия

22 януари 2022

13:00

Фабрика Автономия

Полицейското насилие: Отворена дискусия

Според информация внесена в Народното събрание от главния прокурор Гешев през август 2021, за периода юли – септември 2020 са образувани 15 преписки за полицейско насилие по време на протестите тогава. 12 от тези преписки не са достигнали до образувано досъдебно производство под претекст, че “липсват достатъчно данни за извършено престъпление”. Успоредно с това, в България не се води статистика за случаите на полицейско насилие.

Административно се оказва, че няма проблем, но реалността е съвсем друга, както немалко от нас знаят дори от личен опит. Полицейско насилие по улиците, в районните управления, по време на протести…

Заповядайте да заформим отворена дискусия, в която да споделим мислите си за абсурдното положение в държавата ни относно полицейското насилие. На място ще си поговорим и какви са правата ни в случай на арест и/или полицейско насилие, както и какво можем да направим като общност относно този належащ проблем.

22 януари 2022

19:00

Фабрика Автономия

Sorry To Bother You: Прожекция & хип-хоп парти

Прожекция на един от най-WTF политическите филми в последните години, дискусия и hip-hop парти!

„Съжалявам за безпокойството“ е странна, сюрреалистична и изпълнена с обрати политическа сатира на небезизвестния рапър и синдикален активист Буутс Райли от The Coup.

Филмът прави радикален завой на ляво със своята критика върху медиите, обществото, расата и класата. На правителства и корпорации не им дреме дали хората са превърнати в коне модерни роби, само печалбите имат значение. Безстрашният абсурдизъм на Райли вероятно ще отвлече вниманието на някои зрители от радикалните му послания, но развлекателна стойност на филма е също толкова важна, колкото и всичко останало.

След прожекцията ще останем да си поговорим и дискутираме темите във филма, което ще премине в хип-хоп парти с музиката на The Coup и други радикални артисти.

29 януари 2022

20:00

Фабрика Автономия

🅳🅸🆈 🅻🅸🆅🅴 // Outrage, Manestra (GR), Пустота, Blessed By Saturn

𝐌𝐔𝐒𝐈𝐂 𝐅𝐎𝐑 𝐒𝐎𝐂𝐈𝐀𝐋 𝐂𝐇𝐀𝐍𝐆𝐄 𝐍𝐎𝐓 𝐏𝐑𝐎𝐅𝐈𝐓

OUTRAGE • Varna Hardcore
https://outragedivision.bandcamp.com/

MANESTRA • Thessaloniki Evil Hardcore Punk
https://manestra.bandcamp.com/

ПУСТОТА • blackened screamo

BLESSED BY SATURN • dark ambient drone
https://blessedbysaturn.bandcamp.com/

Фабрика Автономия (Тотлебен 34, от задната страна до паркинга на Кауфланд)
PRIX LIBRE

6 февруари 2022

16:00

Фабрика Автономия

Михаил Герджиков: Революционерът безвластник

Михаил Герджиков е една от най-ярките личности в българската история и виден общественик. Известен най-вече като един от най-уважаваните дейци революционери във ВМОРО и водач на чета в Илинденско-Преображенското въстание, но също така и един от създателите на Федерацията на анархо-комуистите в България (ФАКБ). Преплитащ национално-освободителните борби с безвластническия федерализъм, животът на Мишел (така е наричан от другарите си) е изпъстрен с невероятни житейски приключения и възпитаването на цяло едно поколение борци за свобода.

През 2022-ра се навършват 145 години от рождението и 75 години от смъртта на един от най-уважаваните хора от съвременниците си, а и от поколенията след него.

Водещите на лекцията Александър Ангелов и Лъчезар Кръстев ще се спрат на основните моменти от биографията на именития безвластник и национален революционер.

29 април – 2 май 2022

16:00

Фабрика Автономия

🅳🅸🆈 MAYDAY FEST 2022

В момент, когато хората все повече губят своята сила и достойнство, независимата DIY сцена продължава да бъде начин гласовете ни да бъдат чути. Тази година DIY Conspiracy и Фабрика Автономия отново събират независими артисти и активисти да отпразнуваме DIY музиката, етиката и активизма. Отвъд концертите, субкултурата и музиката, тази сцена отваря вратите за широк спектър от идеи в повече от една сфери от живота.

• Очаквайте изпълнители и програма на фестивала в предстоящите месеци.
• Вход само с дарения на място при спазване на противоепидемичните мерки в настоящия за фестивала момент.
• Доброволци и желание за помощ са добре дошли.

За повече информация
✉ diyconspiracy (кльомба) riseup.net