Изберете страница

Улица Нов Живот – Вход Б е самоорганизиран фестивал в памет на Димитър Воев,

поет и музикант, фронтмен на знаковите за българския ънгърграунд формации от края на 80-те Нова генерация, Кале, Воцек и Чугра. 25 години след преждевременната му смърт, феновете на антиавторитарните му послания и нестандартна стилистика посветиха три есенни дни на прокарването на символична улица, с име от песен на Воев, текстове, музика, изкуство. Всеки адрес по нея бе заявен за Вход Б – като едноименния албум на Нова генерация, но и като Безнадеждност моя любима (песен на Воев), както и като Безкористност (обединяващият всички замесени некомерсиален идеализъм).

Открилите Улица Нов Живот – Вход Б във Фабрика Автономия първи видяха фото изложбата към фестивала, която продължава да е достъпна до 11 ноември – датата на нейното закриване.

Това е събитието, на което ви каним,

  • за да свалим заедно обветрените арт и архивни снимки от стените ни,
  • за да видим закратко заедно тези и на още трима фотографа от воевата общност,
  • за да станем свидетели на литературния пърформънс с участници, повече или по-малко очаквани за откриването на феста, но изплуващи все пак за закриването му
  • за да видим и чуем планирания концерт на няколко лица от ъндъргранд сцената, без които би я имало, но не съвсем
  • за да си поговорим, просто да си поговорим, със споделяне на „малки разтварящи се споменчета“ и „част от колекция“ в множествено число
  • за да решим останалите неразлепени афиши от феста в оригами ли ще превръщаме, в тапети ли, в компост ли или друго по Улица Нов Живот, без забрава, че „ний сме червеи, малки червеи, от дълбоката оран в полето. Само птицата дебне всички ни, кой от нас да отнесе на небето“.

https://www.youtube.com/watch?v=WkXsjcwpVa8

https://www.youtube.com/watch?v=zWx5g8hTr6Q

https://www.youtube.com/watch?v=VWMuPC1JerI

А входа – в случая Б – свободен, както винаги.

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!