Изберете страница

В рамките на последните няколко месеца Фабрика Автономия беше обект на различни атаки от недоброжелатели. През лятото мястото и околоностите бяха драскани с обиди и закани на няколко пъти. Преди два месеца имаше полууспешен опит за взлом, а снощи (4 декември 2022) неизвестно лице нахлу във Фабрика Автономия, открадна наличните пари, една камера и избяга.

Това са снимки на лицето, влязло с взлом в пространството ни. Ако ви е познато, молим да споделите информация.

Като колектив винаги сме полагали усилия и сме променяли процесите си, за да може Фабрика Автономия да бъде безопасностно и устойчиво пространство. Именно затова част от принципите ни е да не държим скъпи вещи и значителни суми там. В това пространство ценно е не материалното, а общността, всеки един от членовете ѝ и идеите, които споделяме. За съжаление, нанесените щети и нуждата от по-голяма сигурност водят до разходи, за покриването на които се нуждаем от вашата помощ.

Двете разбити врати и откраднатата камера са непослини за покриване в тих месец за мястото, през който продължаваме да плащаме наем, сметки и ремонт на отоплителната система.

За да ни помогнете да възстановим пространството, може да дарите пари през PayPal-а ни, както и да станете част от нашия Patreon.

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!