Изберете страница

Фабрика Автономия представя вечер на документалното кино с:

Wantoks: Dance of Resilience in Melanesia: Хората и общностите в Меланезия са живели хилядолетия наред в хармония с моретата и природата. Но внезапно се оказват заплашени от последиците от горенето на фосилни горива в индустриализираните държави. В Папуа хората вече трябва да се справят с покачващите се нива на моретата и други климатични ефекти, докато се борят с репресиите на колониалния индонезийски режим.

Трейлър: https://culturesofresistancefilms.com/wantoks#trailer
Продължителност: 36 мин

Burkinabè Bounty проследява селскостопанската съпротива и борбата за хранителен суверенитет в Буркина Фасо – малка страна в Западна Африка. Показвайки активни фермери, студенти, художници и лидери в местното движение, филмът разглежда как хората от Буркинабе възстановяват земята си и защитават традициите си срещу посегателството на корпоративното зеледелие. От жени, извоювали икономическа независимост, продавайки бира „доло“, до младежки марш по улиците срещу компании като Monsanto, до хип-хоп музиканти, възраждащи революционния дух на Томас Санкара, Burkinabè Bounty показва творческите тактики, които хората използват, за да върнат контрола над храната, семената и бъдещето си.

Трейлър: https://culturesofresistancefilms.com/burkinabe-bounty#trailer
Продължителност: 20мин

ВХОД СВОБОДЕН, както винаги! Хайде на кино!

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!