Изберете страница

Събота (14ти юли), 19:00, Фабрика Автономия

Задръствания, затруднена мобилност, мръсен въздух, бедност, социална изолация, агресия, страх – партийното управление на града и неговия градски транспорт водят до всестранна криза.

В този филм ще се запознаете с най-подробното разследване на столичния градски транспорт, което стига до извода, че всички продавани билети и абонаментни карти за градския транспорт са поредната нагла обществена кражба, защото всички оперативни разходи могат да бъдат покрити от годишната субсидия, която вече е 126 милиона. Описани са коруционни схеми, които ни струват близо 100 милиона годишно, с участието на всички партии, които от десет години са били в Столичен Общински Съвет и мълчаливо или чрез гласа си са я подкрепяли. Ще се запознаете и с десетки примери за частични или цялостни безтаксови транспортни системи от почти всички континенти.

Ще бъде представена инициативата за Свободен и безтаксов транспорт, която настоява за изцяло субсидиран градски транспорт, с нова транспортна институция под пряк контрол на всички граждани, което може да се случи само след тотална лустрация на всички управляващи партии и политици, като доказано вредни за обществото и заместването им с общи квартални събрания, обединени в децентрализирана мрежа за комуникация на мнения, идеи и организиране на общи проекти. Целта на инициативата е да се зъздаде хоризонтално масово гражданско движение, което да се бори за свободен и безтаксов градски транспорт, пряка демокрация и общи блага в града, чрез кампании, акции и протести.

Вход, както винаги, свободен.

градски транспорт

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!