Изберете страница

RUpression: Какво се случва в Русия: репресии срещу политически активисти

Прожекция на документален филм + дискусия.
18ти март, 19:00, Фабрика Автономия

Накратко за случая „Сеть“ (The Network, Мрежата) и задържането на руски политически активисти:

През октомври 2017 г. Руските специални служби (ФСБ) изфабрикуваха широкомащабно наказателно дело срещу политически активисти (анархисти и антифашисти), които обявиха за членове на терористичната организация, наречена „Сеть“ (The Network, Мрежата). Руските власти твърдят, че обвиняемите са планирали и подготвили терористични актове, които да се провеждат по време на предстоящите президентски избори през март 2018 г. и Световната купа през лятото на същата година.

В гр. Пенза бяха задържани Егор Зорин, Иля Шакурски, Василий Куксов, Дмитрий Пчелинцев, Арман Сагинбаев и Андрей Чернов. В Санкт Петербург ФСБ арестува Виктор Филинков и Игор Шишкин. В момента Иля Капустин е свидетел, но списъкът със задържани лица надминава над 10 имена към този момент. Роднините на арестите съобщават, че техните близки са били измъчвани, за да изтръгнат от тях признания. Всички задържани в този случай са в трудна ситуация, под заплахата от повторение на изтезания, и много се нуждаят от нашата подкрепа – и солидарност.

На събитието ще може да напишите или подготвим заедно писмо към руските ни съмишленици ♥

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!