Изберете страница

6 и 7 септември 2019 са междунардни дни за действие срещу поддръжниците на турския фашизъм под мотото „Блокирай. Окупирай. Смути“ и в солидарност с революцията в Рожава.

По този повод на 6 септември от 19:00 във Фабрика Автономия ще гледаме кратък документален филм за революцията в Рожава.
След филма ще имаме дискусия с гости, които ще ни разкажат повече за случващото се в момента там и какви са перспективите в бъдеще.
Ще направим и кратък уъркшоп, чиито детайли ще обявим съвсем скоро.

Какво се случва в Северна Сирия? Всяка от страните, въвлечени в конфликта – Турция, САЩ, режима на Асад, Русия, Иран – имат свои цели в този разкъсван от войната регион. Но какво мислят самите кюрди за своето собствено бъдеще? Тези и още други въпроси ще дискутираме заедно на 6 септември от 19:00.

***

Пълният текст на призива за международни дни за действие на английски: https://riseup4rojava.org/international-day-of-action/

„[…] Войната срещу революционното движение и народите в Турция, Кюрдистан и в целия Близък Изток вече започва на прага ни. Тя започва в заводи за оръжия и боеприпаси, на бюрата на банките и политическите партии и на конференциите и срещите на лицемерни правителства и НАТО. Тя започва с пропагандата на „мирни операции“, милитаризацията на ежедневието ни и се проявява на външните граници на Европа. Тя започва там, където се срещат печалбарите и стратезите на войната. Отговорът ни е солидарност, интернационализъм и антикапитализъм. Ще продължим борбата срещу турския фашизъм и срещу системата, която ни потиска. Нека покажем на войнолюбците и империалистическите държави какво мислим за тях!“

Акции: следете фейсбук страницата на RiseUp4Rojava & https://riseup4rojava.org/

Германия:
RHEINMETALL ENTWAFFNEN ДНИ НА ДЕЙСТВИЕ в Unterlüß | 1-ви – 9-ти септември с Block-Action @ 6th и Demonstration @ 7th September.
rheinmetallentwaffnen.noblogs.org/

Великобритания:
Stop the arms fair! | 2nd – 13th September 2019
www.stopthearmsfair.org.uk

#riseup4rojava
#riseup4rojava

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!