Изберете страница

REALITY TALK ► ПЪНК, ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ – среща-разговор с Крейг Люис

▼ ENGLISH BELOW ▼

► Фабрика Автономия
► 16 април 2018
► 19:00 ч.
► Вход – свободно дарение
* Всички събрани средства подпомагат Крейг да продължи турнето си!

Радикален разказ от първо лице и споделяне на личен опит с цел възстановяване, валидиране и активна промяна на света за по-добро.

Ще чуете необикновената, но истинска история на Крейг от Бостън, който противно на всички очаквания успява да се пребори по свой собствен начин и да поеме живота си в собствените си ръце.

Независимо дали знаем за това или не, много наши познати, приятели, братя и сестри страдат от психични заболявания. Те често остават невидими, но това не ги прави по-малко значими или лесни за справяне.

Крейг е един от хората, които се противопоставя на етикета „безнадежден случай“ и след три десетилетия грешни терапии, ненужни медикаменти и злоупотреби от страна на психиатричната система в Съединените Щати решава да направи един последен опит да вземе нещата в свои ръце.

През по-голямата част от живота си Крейг е активен участник в пънк сцената в родния си град. Принципите на взаимопомощ и солидарност в пънка се оказват най-трайното и работещо „лечение“ като пространство, в което намира разбиране и приемане.

Днес той предава опита си на хората, борещи се предизвикателствата на психичното здраве, като разглежда DIY пънк сцената като ефективна система от подкрепящи се взаимно личности, които заедно могат да намерят един алтернативен път към възстановяването.

На 16 април Крейг ще говори за трудностите и успехите, които е срещнал по пътя си, и ще представи някои от книгите, които е написал по темата. В момента Крейг е на безкрайно DIY турне в Европа, но за първи път имаме възможност да се срещнем с него в България.

Ⓐ / Ⓔ


EN:

PUNK ROCK, MENTAL HEALTH and RECOVERY – A REALITY TALK (with Craig Lewis)

► Info in Bulgarian COMING SOON

A Radical Storytelling Experience for the Purpose of Healing, Validating and Changing the World for the Better.

► Фабрика Автономия
► April 16th
► 7 PM
► Free donation entry
* All funds go to Craig in order to help him continue his tour!

Tonight you will hear Craig’s uncommon, yet true story, of defying all odds, and finding a happier, more beautiful, more peaceful and more satisfying life.

Craig will also read from his published books, ‘Better Days – A Mental Health Recovery Workbook’ and his co-authored, ‘New Traditions: A Workbook for Better Days“ and will engage in discussion with those present.

Thank you.

Learn more:

WWW.BETTERDAYSINTERNATIONAL.NET

huckmagazine.com/perspectives/counsellor-using-punks-diy-ethic-promote-mental-health-punk-community/

https://tantrapunk.com/anti-authoritarian-self-help-and-recovery-with-craig-lewis-tpp143/

idioteq.com/better-days-video-interview-with-craig-lewis/

https://www.youtube.com/watch?v=I9qTF_S3TZU

http://www.power2u.org/other-crisis-alternatives.html#Better-Days

corebrainjournal.com/2017/12/177-depression-treated-inaccurately-excessively-lewis/

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!