Изберете страница

Във второто официално издание на Куиър Въртележката отново ще засегнем наболели теми, но няма да пропуснем и да се позабавляваме.

Поп фолкът (широко смятан у нас за недостоен и срамен музикален жанр) е доминиран от силни женски образи, които често дават глас на любопитни антипатриархални послания. Донякъде той също така е и сцена за видимост и позитивно представяне на части от ромската култура.

  • Има ли нещо политическо и радикално в чалгата?
  • Дава ли тази сцена поле за позитивна изява на артисти от ромски произход?
  • Това ли е единственият жанр в страната, който засяга сериозни проблеми като домашното насилие?
  • Има ли връзка между широко разпространената омраза към жанра и „ромските/ориенталските“ му ритми?
  • Има ли нещо общо между социалните проблеми в България и поп-фолка и срещат ли се те по позитивен начин в пресечна точка?

Заповядайте във Фабрика Автономия на 3 август в 21:30 часа, за да си отговорим заедно на тези и още въпроси в КУИЪР Въртележката; да се насладим на пърформънсите на родните изгряващи драг звезди; да си направим бърз брокатен драг и след това да се размажем на велики и подриващи хетеро-патриархалната и евро-центристката култура чалга песни. Облечете си животинския принт и си донесете парти настроението! Очакваме ви с няколко нови интересни предложения на бара!

Още за събитието тук.

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!