Изберете страница

На 4ти април (четвъртък) от 19:30 представяме документалния филм „Оазиси на свободата“ на писателя, културолога и издателя Илия Троянов.

В него той търси тези оазиси в Европа. Открива ги – в анархистката история, в съвремието, в литературата и в интернет.

Илия Троянов посещава различни самоуправляващи се общности.

Като малкото испанско селце Мариналеда, където времето тече по друг начин, а жителите упорито се противопоставят на капитализма в продължение на десетилетия. Или остров Икария, където няма часовници, а хората живеят и остаряват в идилично безвремие. Тези места са много по-различни от тези, които медиите обикновено свързват с анархизма, представяйки ги като опустошени улични барове или като размирици в квартали по време на срещите на световните икономичеки сили от Г-20.

Документалният филм „Оазиси на свободата“ разглежда също така връзката между анархизъм и феминизъм, напр. при анархистки мрежови активистки във Виена или заедно с Дилар Дирик, която говори за борбата на кюрдските жени в северна Сирия.

След прожекцията ще има кратка дискусия свързана с тематиката на филма.
Вход свободен, както винаги!

За още информация, следете събитието във Фейсбук.

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!