Изберете страница

Сряда през август ще е ден за куиър кино. Каним ви на серия от прожекции на мини-сериала „When We Rise” („Когато се надигнем“).

Сериалът си е поставил за амбициозна цел да разкаже историята на ЛГБТИ движението в САЩ от края на 60-те до наши дни. Базиран на истински истории, филмът дава интересен поглед „отвътре“ на политическия и социален възход (и тук-там падение) на т.нар. движение за освобождение.

Първата серия ни показва зараждането на движението непосредствено след Стоунлоуските бунтове – онези митологични събития в Ню Йорк, които се смятат за начало на „движението за освобождение“ и които вдъхновяват организирането на прайдове по цял свят и до ден днешен. В тази серия борбата за Лос Анджелис тепърва започва.

Епизодите ще са със субтитри на български и траят около 1 час и 20 минути.

Надяваме се да оставате след прожекциите, за да си поговорим за „надигането“ в български контекст.

ЛГБТИ хора, приятели и съюзници са добре дошли. Елате с приятели или сами – обещаваме приятелска и безопасна обстановка.

Вход свободен, както винаги!

Започваме с епизод 1, в сряда, 9 август, от 19 часа.

Другите прожекции:
• Епизод 2 – Сряда, 16 август от 19 часа
• Епизод 3 – Сряда, 23 август от 19 часа
• Епизод 4 – Сряда, 30 август от 19 часа

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!