Изберете страница

Kopriva и TFSL са два много интересни музикални проекта, които ще чуем във Фабрика Автономия този петък от 20:00.

Те ще ни помогнат да се разведрим посред рекордни парещи температури с непринудената си и естествена атмосфера, разхлаждаща като мохито с коприва.

Ваяна О’Ташева е експериментален live loop artist, KOPRIVA е самостоятелният ѝ проект, които съществува от Януари 2016г.
Създава experimental psychedelic музика като луупира гласа си на живо, импровизира, наслагва хармонии и използва различни вокални ефекти. Тя използва струнни, ударни и електронни инструменти, също и различни предмети като източници на звук, което прави нейното звучене и изпълненията ѝ единствени по рода си.

KOPRIVA е сред участниците на фестивали като Hills of Rock 2019, Проект Арт Лято/ArtSummerProject, Велико Търново 2019, Electric Orpheus, Пловдив, KvARTal Festival, Фестивал „Лятна Случка“ – Карандила, и др. Три поредни години е участник в Литературен фестивал Русе, организиран от МД Елиас Канети. Наскоро KOPRIVA започна записите на дебютния си албум „Градски Мантри“.

TFSL (tales from the sleeeping land) e psychedelic rock проект създаден през втората половина на 2012г. от русенския самодеен музикант Калоян Иванов, който е основен композитор и аранжор на пиесите видели бял свят под това име. През годините през „приказките“, както Калоян обича да ги нарича, са преминали много музиканти, като той и Ангел Драганов от Русе, по-известен в музикалните среди като Polygon Ring или третият от психеделичното трио „Слонът на принцесата“/Ангел Драганов, Ваяна О’Ташева, Калоян Иванов/ ,са ядрото на проекта.

TFSL имат издадени три албума, достигнали до всички краища на планетата, като различни пиеси от тавите са включени в редица компилации, както на наши, така и на чужди радиостанции. Музиката на „приказките“ може да се чуе и във филма на режисьора Васил Горанов – „Корабът Слънчоглед“, спечелил две награди „Златна роза“ през 2017 година.

Повече за артистите тук:

TFSL
https://prikazki.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/prikazki

KOPRIVA
https://kopriva.bandcamp.com/releases
https://soundcloud.com/vayana-kopriva
https://www.youtube.com/channel/UCR-r5TugN5ZqDBQQEP-cjeA?view_as=subscriber

Вход няма
Ядене обаче ще има ! 🙂
VEGAN BBQ with love

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!