Изберете страница

Следващата сбирка на КЕФ е посветена отново на феномен от популярната култура. Настоящето издание на риалити формата BIG Brother:Most Wanted 2018 под надслов „Женско царство“, който вече приключи, повдигна много вежди, особено сред фемиинистките.

Поканили сме за разговор една изследовател, една телевизионна редакторка и една представителка на женска група. Кои са те?

? Д-р Ния Нейкова е антрополог на медиите, занимава се с риалити формати и в частност с Биг Брадър от 2005 г. насам.

? Деница Стефанова е редактор в предаването ВИП Брадър 2018 и съосновател на групата „Не си сама“ – група за взаимопомощ и подкрепа на жени жертви на домашно насилие.

? Христина Зарева е също сред съоснователите на групата „Не си сам(а)“ и автор на отвореното писмото срещу участието на Ванко 1 във формата.

Но освен за възмущението от този участник, ще говорим много повече за жените в предаването, за посланието, което техните образи предават, за овластяването на зрителките, за това как си представяме нашето женско царство. Каним всички запалени зрители, които са следили сезона отблизо, да се включат! Както и онези, които са скептични към предаването, но имат силни вълнения по темата!

8 ноември, Фабрика Автономия, вход свободен, както винаги.

Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
Become a patron at Patreon!