Изберете страница

Как сте наистина? След тези месеци обсъждане на Истанбулската конвенция?

5ти април, 19:00, Фабрика Автономия

Ние от клуба за еклектичен феминизъм толкова се депресирахме покрай Истанбулската конвенция, че не ни се занимаваше с нищо организационно. В последно време си мислим как не сме само ние, и че може би си струва да се видим с други хора, които са си трошили нервите в отчайващи дискусии за това просят ли си го жените, прави ли те “Ж”-то в личната ти карта по-пригодна за миене на чинии и лесно ли е да промениш нечия полова идентичност в училище.

Един от тежките аспекти на последните месеци поне за някои от нас беше чувството, че вижданията на всички наоколо са безкрайно далеч от нашите, не само по линия на Истанбулската конвенция. Че малко след като аха-аха да заговорим за узаконяване на еднополовите бракове, всъщност се оказахме в разговори за това има ли полът социален аспект – и има ли каквото и да било социален аспект, или всичко е закодирано в биологията ни (както и да се дефинира това) и нищо друго няма значение. Ако и вие сте се чувствали отдалечени на светлинни години дори от хората, които сте мислели за поне малко възприемчиви към идеите на феминизма, елате да си съчувствате с други феминист(к)и.

Можем да споделим какви са най-абсурдните неща, които сме чули за конвенцията; случило ли ни се е да убедим някого в нещо покрай нея; как да избираме битките си и как да не изпадаме в отчаяние и безплодна ярост.

А след това ще се върнем към продуктивните дейности.

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!