Изберете страница

Добре дошли във виртуалното пространство на Фабрика Автономия!

Кои сме ние?

фабрика автономия лого

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, безплатно, некомерсиално и независимо социално пространство. Целта на всички участващи е създаването на среда, благоприятстваща развитието на едно по-свободно общество, и подобряване качеството на живот както на индивидуално, така и на колективно ниво.

Фабриката е изява на идеята, че ние, обикновените хора, можем реално да се самоуправляваме, а не да бъдем мамени от политиците и грабени от олигархичния елит. Чрез социален диалог и действие експериментираме колективно с различни предложения за коренна и автентична промяна на системата.

Фабрика Автономия е част от дългата традиция на социални центрове и други самоорганизирани пространства и инициативи, както по света, така и в България.

В основата на Фабриката стоят онези общочовешки хуманистични ценности, които са били и са двигател на прогреса и развитието на обществото.

  1. Справедливост
  2. Солидарност
  3. Самоуправление

Още за нас: За нас | Ценности и принципи

Как да ни намерите?

Къде се намираме

Тъй като различни хора ни питат къде точно се намираме, решихме да дадем малко упътвания как да ни намерите.

Често объркването идва поради това, че адресът “бул. Тотлебен 34” в Google Maps показва сградите на локалното, откъм булеварда. Ние обаче се намираме от обратната страна на сградите, т.е. вътре в индустриалната зона.

В зависимост от това от къде идвате, има два варианта как лесно и бързо да стигнете до нас… Вижте тук.

Какво предстои във Фабрика Автономия този месец?

Пълната програма за текущия месец можете да намерите в секция „Събития“ на сайта.

[table id=14 /]

Как да ни подкрепите?

Най-добрият и конструктивен начин да подпомогнете съществуването на Фабрика Автономия е чрез пряко участие – всеки може да предалага и организира събития, стига да са в съзвучие с ценностите и принципите ни. Елате на някоя от вторнишките ни отворени организационни срещи след 19:30 или ни пишете.

Разбира се, всякакви дарения също са добре дошли. Фабрика Автономия се самоиздържа и няма за цел и не реализира печалба. Ние не сме подкрепени или финансирани от фондации, партии, бизнес организации, икономически интереси и други подобни. Можете да ни подкрепите през Patreon от тук: