Изберете страница

Донбаска пролет – безплатна прожекция  следващия четвъртък (14 декември), 19:00 във Фабрика Автономия

„Донбаска пролет“ е български документален филм, който показва отблизо живота на хората в Донбас в условията на война. Заснетите репортажни кадри от 2016 година представят войната през погледа на местните жители. Във фокуса на обектива попадат техните преживявания, гняв, болка и надежда за бъдещето. Създателите на филма търсят отговор на въпросите защо и как се стигна до този кървав конфликт. На фона на насилието и разрушенията обаче разцъфва силата на пролетта – символ на новия живот и вярата в човешкия стремеж към съзидание и доброта.

Документален филм, България, 2017, 88 минути
Автор: Екатерина Митринова; оператор: Цветомир Гетов; сценарий: Александър Николов; монтаж: Стефан Петров; превод: Георги Станчев, субтитри: Даниела Пенкова

Филмът предизвика острии реакции от страна на украинската държава и беше направен опит за сплашване и цензура. Фабрика Автономия се противопоставя на подобен вид политическа цензура и затова кани всички да изгледаме филма заедно с неговите автор и сценарист към които после можете да задавате въпроси и да дискутираме свободно темата.

Още информация тук.

14-ти декември 2017, 19:00 ч.
Вход свободен, както винаги.

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!