Изберете страница

Производството на електронни продукти (компютри, телефони, т.н.) е едно от най-бързо растящите в глобален план. Само че какво се крие зад екраните остава невидимо за повечето от нас. С наближаването на Черния петък – апотеоз на безкрайния икономически растеж и свръхпроизводстото на капитализма – искаме да разкрием тайните на индустрията, която оставя след себе си разрушени животи и природа и устройства, които са проектирани да умрат и задушават обществата ни чрез планирано остаряване.

Освен върху екологичните и социалните негативни ефекти (като планирано остаряване, но не само), двата филма се фокусират и върху възможните решения, които вече същесвтуват, но са въпрос на колективна воля да намерят място в индустрията и в икономическата ни система. Очакваме ви за интересни дискусии след края на всяка прожекция!

Заповятайде на двата филма, които ще прожектираме на 20ти и 21ви ноември в общностния център Фабрика Автономия.

#BuyNothingDay

планирано остаряване
планирано остаряване

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!