Изберете страница

Денят на несъгласните множества – 17 март, събота, 11:00 – 21:00, Фабрика Автономия

Тази година България пое европредседателството. Докато политиците убеждават цяла Европа колко силна е демокрацията ни, на улиците обстановката далеч не е близка до демократичната. Управляващата коалиция успява да разгневи почти всяка социална група поотделно и игнорира населението на страната на всяка тема, която бива обсъждана в парламента.

Посегнаха брутално на Пирин и Черноморието.
Посегнаха брутално (буквално и преносно) на жените.
Посегнаха брутално на ЛГБТИ+ общността.
Посегнаха брутално на вече изцедените и сломените работници
Посегнаха на всички маргинализирани групи.
Посегнаха на огромното мнозинство от властнямащите, на несъгласните множества.

Хората като тях, не са спирали да посягат на огромното мнозинство от хора на тази планета.
Хората като тях, няма и да спрат никога, освен ако не срещнат солидарен, организиран и упорит отпор от мнозинството човешки същества на тази планета.

В нашето пространство, Фабрика Автономия, се радваме да бъдем домакини на ден, в който разгневените социални групи ще имат думата. Поканили сме хора от различни граждански инициативи да представят темите, които ни карат да излизаме на улицата и да се противопоставяме на властите.

След лекциите и дискусиите, които ще продължат цял ден, ще се радваме ако успеем да организираме обща среща, в която да се включат хора от всички инициативи и да поговорим свободно за бъдещето, което искаме по една или друга причина да бъде в нашите ръце, а не в тези на партийни марионетки.

(През следващите дни ще обявим всяка лекция и часа, в който започва в събитието).

17 март, събота, 11:00 – 21:00, Фабрика Автономия

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!