Изберете страница

Четвъртата световна война, документален филм, 74 мин.

Скъпи приятели,

В последния петък на юли имаме удоволствието да ви поканим на прожекция на активисткия филм на Big Noise Четвъртата световна война /The Fourth World War/. Близки до създателите на филма активисти ще ни представят работата на екипа и ще останат за дискусия по засегнатите теми: войната, насилието, пропагандата и съпротивата.

С тях ще можем да поговорим и за личния им опит от бежански лагери по света и у нас, за историята на милионите хора, които страдат от разнообразни конфликти и търсят всевъзможни изходи. И за личните истории на хора, които живеят съвсем близо до нас – в Бусманци, Любимец, Харманли, а остават толкова далеч, зад стените и оградите на омразата и невидимостта.

Петък, 28.07.2017 г., 19:30 часа

Ето и описанието на филма, чийто трейлър може да видите тук:

ЧЕТВЪРТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА е историята на мъжете и жените по света, които се съпротивляват на опитите да бъдат унищожени от тази война. Докато въздухът около нас е пропит с барутен повей, а войната се разказава от генерали и заснема от носовете на ракетите, човешките истории в този глобален конфликт остават непознати. Този документален филм събира образи и звуци от световната война. ЧЕТВЪРТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА е продукт на повече от две години заснемане на социалните движения от пет континента, който не би бил възможен в който да е друг момент от историята. Направен от режисьорите на ТАКА ИЗГЛЕЖДА ДЕМОКРАЦИЯТА и спонсориран от глобална мрежа от независими медии и активистки групи, ЧЕТВЪРТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА е наистина глобален филм от и за наистина глобалното ни движение.

Вход свободен, както винаги. Очакваме ви! 🙂

Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!