Изберете страница

Една от най-любимите ни и активни банди във френската ъндърграунд сцена идва за трети път в България!

CHAVIRÉ са мелодичен хардкор пънк квартет от Нант със силни DIY виждания към живота и музиката. Младата банда се установи като една от най-интересните и обичани френски групи на международната хардкор пънк сцена в последните няколко години. Музиката им е силно емоционална, а текстовете им изпълнени със социални и политически послания. Това ще бъде третото им участие в България, а само преди няколко дни пуснаха за свободно слушане две чисто нови песни от предстоящият им сплит с румънците Bastos, които също сме гледали на живо в София благодарение на DIY Conspiracy.

[bandcamp width=100% height=120 album=675854848 size=large bgcol=ffffff linkcol=333333 tracklist=false artwork=small]

В момента CHAVIRÉ са най-младата банда в каталога на абсолютно легендарния френски пънк лейбъл Stonehenge Records, а звукът им е смесица от класическото 90-арско звучене на култови банди като Jasemine, Finger Print и скриймо бандите от началото на 2000-те като Amanda Woodward, Daïtro и Mihai Edrisch.

Към тяхното шоу се присъединяват и две жестоки пост-пънк/даркуейв банди от бившата Източна Германия.  Мрачен, студен и страшен пънк – това са DIE ANGST и DARK DRIZZLE.

[bandcamp width=100% height=120 album=106687841 size=large bgcol=ffffff linkcol=333333 tracklist=false artwork=small]

Музиката им е заровена дълбоко в деветдесетте, повлияни силно от социалния и културен вакуум, оставен от колапса на ГДР.

[bandcamp width=100% height=120 album=942650835 size=large bgcol=ffffff linkcol=333333 tracklist=false artwork=small]

15 години след първия им концерт, Die Angst ще пуснат петия си албум. Ако не обичате да танцувате, но се кефите на поезията на ранните Joy Division/Warsaw, DIE ANGST я смесват с неподправено поведение, което се прекланя пред класическия пънк.

Елате, чуйте, подкрепете! Три жестоки европейски банди, никоя от тях не пее на английски език.

25 октомври от 20:00 в социалното пространство на Фабрика Автономия! Входът е свободно дарение. Концертът се организира съвместно от DIY ConspiracyPost-Rock Bulgaria и Фабрика Автономия.

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!