Изберете страница

Crooked Cinema / Кино на чорчик и Amek ви канят на едно събитие, в което ще изследваме женския поглед върху електронната музика.

Денят е 17 декември (понеделник), мястото – Фабрика Автономия.

Програмата е следната:
19:00 Видео инсталация, посветена на Delia Derbyshire и портрети на пионери в електронната музика от Рада Желязкова
20:00 Yuzu (лайв сет) – Експериментална електронна музика на живо от Милена Георгиева (София-Виена). https://soundcloud.com/yuzu_base
20:40 A Life In Waves (филм) – Премиерна за България прожекция на документалния филм за живота на легендарната композиторка на електронна музика Suzanne Ciani.

Входът както винаги е свободно дарение. Не пропускайте да подкрепите събитието и артистите, които участват в него.

• Yuzu (Milena Georgieva; Sofia-Vienna)
https://soundcloud.com/yuzu_base
https://soundcloud.com/pandora_xx

Размивайки границите между различните жанрове и форми на изкуство, Yuzu работи със синтезирани звуци, манипулирани записи, използвайки похвати от конкретната музика. Така изградената мозайка от виртуални и реални аудио пространства обрисува лични истории, еднакво щастливи и ужасяващи, и интимни страхове, споени от удоволствия и желания.
Този подход се разгръща, до голяма степен, и в музиката на демоничното поп дуо Pandora, от което тя е част.
Милена е и съосновател на Clinic, вече несъществуваща платформа и събитиен формат, целяща да бъде алтернатива на строгите йерархии на експерименталната електронна сцена, клубната култура и съвременното изкуство.
От скоро тя е и организатор на Sebism, формат, който цели да приюти радикални, експериментални, музикални и пърформанс инициативи.

• “A Life in Waves” (74mins – 2017) 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=puLTePqBlQI
Website: http://www.alifeinwaves.com/

„A Life in Waves“ е пълнометражен документален филм, който изследва живота на една от великите пионерки на електронната музика – композиторката Сузан Чиани.
Проследявайки ловки архивни, анимационни, носталгични пътувания и интервюта, ние разбираме как Чиани развива своята композиционни и звукова чувствителност през музикалния колеж Бъркли, аналоговата синт лаборатория на Дон Бухла, нейния новаторски звуков дизайн в много от най-запомнящите се реклами от 1980-те, включително логото на Атари, и нейния чудноват принос към класическата пинбол машина Зенон.
Работата на италиано-американската композиторка и синтезистка се простира далеч отвъд звуковия дизайн, който тя създава за визуални творби. Чрез филма разкриваме как нейните ембиънт, електронни и класически композиции преконфигурират начина, по който може да се композира в тези музикални жанрове. Нейната звукозаписна компания Севънт Уейв показва, че жените могат да се разпореждат сами с творбите си, без да разчитат на други компании. Отскоро Чиани достига нови публики, които нямат търпение да чуят нейните синт композиции за Бухла на живо на съвременни фестивали за електронна музика.

a-m_e|k p_73
http://amekcollective.blogspot.com

A Life In Waves

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!
    Become a patron at Patreon!