Изберете страница

След експлозивното начало на концертите във Фабрика Автономия, продължаваме с пълна сила и през юли.

01.07: JULY Evening: Πεμπτη Καστα, Razgruha, БМФ

pempti-kasta-fabrika-avtonomia

Докато някои си доспиват от Джулая някъде по морето, към София се задава пиратски пънк бриз от Солун, в лицето на гръцките пънкари Πεμπτη Καστα (Pempti Kasta). На пук на традициите ще скандализираме обществото с първия по рода си „July evening“ във Фабрика Автономия.

Българо-гръцката дружба ще бъде скрепена за пореден път с грандиозен пънк и грайндкор скандал, в който освен гръцките гости, участие ще вземат Разгруха и Боли ме фара. Oчакваме включването на още една банда към лайн-ъпа. Началото на забавата е 19:00, а входа свободно дарение.

Фейсбук събитие

03.07: Kuebiko (UK) с прожекция на филм и веган парти

what-the-health-kuebiko-vegan

След мощното парти в събота вечер ще имаме само един ден да си починем, защото в понеделнишката вечер идва фолк-пънк триото Kuebiko от английския Ливърпул. Фолк трио от Ливърпул свири с мандолина, банджо и китара. И тримата са вегани, а текстовете им засягат различни аспекти на социалните борби, разпалени от несправедливостите и неравенството в потисническото общество на капитализма.

Фактът, че са вегани обаче не е случаен, тъй като самия концерт ще бъде част от голямо веган парти с много храна и прожекция на новия документален филм „What The Health“ (Какво толкова за здравето), в който изтъкнати лекари и специалисти разкриват връзката между бизнеси, организации и въртене на пари. Като освен това обаче дават и съвети как да намерим правилните послания и да се храним с цялостна и полезна храна от растителни източници.

Концертът, храната и прожекцията също ще бъдат на свободно дарение, а авторите на двата български веган блога Vegan Holistic и Fork Fork Fork ще бъдат на разположение за вашите въпроси, рецепти и мнения относно етиката, здравето и изобщо живота без експлоатация на животни.

Фейсбук събитие

05.07: Efa Supertramp (Уелс), krāllār

efa-supertramp-fabrika-avtonomia

Пет години след своето незабравимо шоу в тогавашния социален център „Аделанте“, Efa Supertramp отново се завръща с концерт в София. От тогава насам Ефа издаде студиен албум със своите мелодични и бунтовни фолк-пънк парчета на английски и къмрайг (уелският език, които идва от древните келти).

Към нея ще се присъедини суровия и мрачен дроун проект krāllār, зад който стои Иван Шентов (Feedbacker). Освен тях ще има специален арт пърформанс, който не можем да опишем. Единствено можем да видим на живо на 5 юли. Началото е 20:00, а входът отново е свободно дарение.

Фейсбук събитие

Фабрика Автономия

Фабрика Автономия е свободно, общодостъпно, некомерсиално и независимо социално пространство. Ние сме колектив от активисти, които вярват в солидарността, самоорганизацията и социалната промяна. Намираме се на бул. Тотлебен 34 в София.
    Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!