Sofia Дrone Day: V I C I M *SWE, OOHS!, krāllār и Dayin на 25/05

Дrone Day

На 25 май София за четвърти път отбелязва международният ден на drone музиката – Дrone Day.

Домакин както винаги е Фабрика Автономия, за пръв път ще имаме гост и от чужбина. Входът е свободно дарение, но не пропускайте да подкрепите артистите, особено тези, които пътуват хиляди километри, за да се запознаят с нашата малка, но уютна сцена.

V I C I M (Швеция; ACR, Shimmering Moods Records) е проект на Linus Schrab, човекът зад лейбъла Purlieu Recordings и едната половина от ембиънт дуото Thet Liturgiske Owäsendet (издавали за Lobster Sleep Sequence и също Shimmering Moods). Той пристига, за да представи своята соло интерпретация на атмосферичната музика и да ни разкаже малко повече за Purlieu.
https://soundcloud.com/vicim

OOHS!, които на предишния Sofia Дrone Day загатнаха за ембиънт влеченията си с тийзър към A/V инсталацията ‘Plutonic Love Songs’, ще направят изцяло ембиънт сет, разбира се в своята дрийм поп / краут естетика.🤠
https://oohs.bandcamp.com

krāllār на Иван Шентов (Feedbacker, Kontingent Records, КПД-0) приключи годината с озъбения ембиънт нойз в касетата ‘Maintanence Manual’. Ще видим какво ще извади от торбата със синтовете за деня на drone-a.
https://krallar.bandcamp.com

Dayin e полу-анонимното алтер его на Ангел Симитчиев (Mytrip, Leaver). След като няколко години предъвква материалa обединен под името “Lights Polluting The City”, който ще излезе официално съвсем скоро, на 25 май се очертава да чуем изцяло чисто нов, сълзлив ембиънт сет.
https://dayin.bandcamp.com

a-m_e|k p_76
http://amekcollective.blogspot.com

Дrone Day
Ако дейността ни ви харесва, можете да подкрепите Фабрика Автономия в Patreon!

Други материали от нашия блог